Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Може да се наложи да правим избори още през януари или февруари

Найден Зеленогорски: Може да се наложи да правим избори още през януари или февруари

Найден Зеленогорски

Може да се наложи да правим избори още през януари или февруари, затова работим много активно за структурирането на Регионалните граждански съвети. Това каза днес Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите и координатор на организационното звеното към Реформаторския блок за създаването на Регионалните граждански съвети.

Днес той участва в първата регионална среща на седемте партии от Реформаторския блок, на която се постави началото на изграждане на Регионален граждански съвет в Плевен. За областния център се очаква да се оформи екип от 50 доказани и уважавани граждани, общественици и експерт, които единствено с консенсус ще вземат решения по местни теми, обясни Зеленогорски.

Очаква се до 10-15 дни да бъде обявен Регионалният граждански съвет в Плевен в присъствието на лидерите на седемте партии. Преди това, на 11 ноември, във Велико Търново ще бъде обявен първият Регионален граждански съвет.Целта е до Коледа в 2/3 от областните центрове да бъдат структурирани Гражданските съвети, каза Найден Зеленогорски.

По актуалния проблем със студентските протести  Найден Зеленогрски подчерта, че те не бива да бъдат  политизирани. „Но като политици,  имаме право да кажем нашето мнение, а то е, че България се управлява зле и че има тежка политическа криза, която може да бъде решена с нови парламентарни избори, колкото е възможно по-скоро”, заяви той. По думите му, проблемът е навлязъл в такава дълбочина, че „всеки ден става все по-зле, бизнесът не се чувства комфортно, а инвеститорите се страхуват да влагат парите си страна, в която има политически рискове”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Динко Петров

    ДААА , ИЗБОРИ В ДВИЖЕНИЕ БЬЛГАРИЯ НА СЕЛЯНИТЕ И ТАМ ЩЕ ИЗБЕРАТ ЛАЙНЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ В ПРЬВ НА СЕЛО . ТОЙ ГЬЗ ДАВА ДА Е ПРЬВ . КЬДЕТО И ДА Е