Акценти
Начало / Здравеопазване / Пациент с рак на панкреаса се възстанови само три дни след ХАЙФУ процедура

Пациент с рак на панкреаса се възстанови само три дни след ХАЙФУ процедура

Александър Коляндов/в дясно/ и проф. Славчо Томов

Три дни, след като е подложен на ХАЙФУ процедура за стопяване на рак на панкреса, 60-годишният Александър Коляндов вече е на крака, а на четвъртия ден мъжът отива спокойно на работа. А само месец след процедурата раковото образувание се е смалило с 1.5 см. За този случай беше съобщено на пресконференция на екипа на ХАЙФУ центъра в Плевен, на която отчетоха резултатите от първите седем месеца работа на единствения в Източна Европа център за прилагане на иновативното лечение за стопяване на тумори чрез използване на високоинтензивен фокусиран ултразвук.

Александър Коляндов е един от общо 15-те пациенти с рак на панкреаса, които са подложени на ХАЙФУ процедури.  При осем от тях ракът е бил с метастази и процедурите са помогнали да бъде намалена значително болката и да се подобри качеството на живот на пациентите. Докато при Коляндов след прилагане на няколко курса на химиотерапия и прилагане на ХАЙФУ процедурата туморът е унищожен.

До Плевенския център мъжът стига случайно, след като преди година и половина е поставена диагнозата му. Ракът е бил вече в напреднал стадий, което изключва прилагането на хирургично лечение. Към лечение с ХАЙФУ го насочва дъщеря му, която е лекар във  Франция. Лекари тук дори ми казаха изобщо да не опитвам по този начин да се лекувам, разказа мъжът, който вече се чувства добре, храни се нормално, има апетит и дори е наддал 4 кг.

ХАЙФУ процедурите могат да се превърнат в златен стандарт при лечението на пациенти с напреднал стадий на рак на панкреаса, обясни хирургът д-р Добромир Димитров, който е сертифициран лекар за работа с терапевтичната ХАЙФУ-система.

Проф. д-р Григор  Горчев, въвел технологията в България, съобщи, че в момента правят алгоритъма за лечение на раковоболните с ХАЙФУ процедури, който да стане стандарт при лечението им. Основа за това е големият брой пациенти, които вече са лекувани в ХАЙФУ центъра. Досега през ХАЙФУ процедури са преминали 118 пациенти, 76 са били с миома на матката, 15 с рак на панкреаса, 6 с тумори на черен дроб, 5 със саркома на меките тъкани.

В пресконференцията днес участваха още проф. Славчо Томов, ректор на Медицинския университет в Плевен и член на лекарския екип, въвел иновативната терапевтична ХАЙФУ система у нас, д-р Тихомир  Антдреев , специалист „Образна диагностика”, също сертифициран за работа с ХАЙФУ системата.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

2 коментари

  1. Вие постъпвате абсолютно некомпетентно и си правите платени експерименти с болните. Не пипайте пациентите с рак на панкреаса и метастази в черен дроб, защото сте далеч от истината. Не може да правите ХАЙФУ терапия на болни с мултиплени чернодробни метастази и да им давате фалшива надежда срещу пари!!!

  2. Не си губете времето за хайфу да лекувате рак на панкреаса. Ние с майка ми ходихме и ни казаха че разчитат на резултатите от химеотерапията, кату тяхното хайфу взимало около15 процента участие.
    В буквален смисъл, доктора ми каза 85 процента химия и 15 процента хайфу.
    Не предприемат нищо без предварително направена биопсия и 3-4 курса химео терапия.
    Ако действала добре тогава правели хайфу ако не…..кой те е карал да я праввиш.
    В Плевенската онкологична болница…..ужас, нямат време, заети, бавни, тромави, с голямо самочувствие, лекуват иначе. Изписаха майка ми в по лошо състояние от колкото беше. Влезе с леки болки, направиха и биопсия(заради хайфу простотията я предприехме) и излезе с надут корем. Даже не и предписаха деуритици. Хем ги питах за някакви хапчета за този асцит, отговориха ми че лекуващия лекар трябва да ги предпише…. а къде е той…..ами на почивка…..и какво правим…..ами потърсете заместника му…….а кой е той…….ами не знаем…….а вие докторе не можете ли да и предпишите……ами не мога , не съм и лекуващ лекар………….ам за какъв Х.Й си тука бе сперматозоид…. След това отидохме на частен онколог да я прегледа и да и предпише рецепта за асцита…….
    Много съм разочарован от всички доктори в България…..една дума за тях е некадърници, които гледат как да точат пари за да си купят лъскави коли и престиж. Нямат грам съпричастност, студени и безразлични като роботи, програмирани да си изпяват дежурната реплика по най бързия начин и да върви конвейра…….Едва ли не, трябва да им се молиш за внимание, все едно че при президента влизаш……няма да ги бият ли, не бой ами и смъртни случаи трябва да има за такива коравосърдечни доктори…..
    В друг случай пътувахме до Стара Загора 200 км само в едната посока плюс разхода по преспиването, за да получим мнението на доктор Юлианов. Беше ни съобщено, че не може да се оперира в нейния случай и толкова…..както и да е. Обаче при положение че бяхме изпратили всичките и изследвания и скенери, не можеше ли просто по телефона да ни каже че не може нищо да направи.
    Не можеше, защото ако не бяхме дошли как щеше да си вземе 40те лева….туй че болната жена със сетни сили се влачи не е важно, важно е да се пълни касичката.
    Хората по света може да умират от рак, но вие докторите сте болни от друг тип рак, който се нарича АЛЧНОСТ, диагнозата включва коравосърдечност, арогантност, лицемерие и непокизъм…..но най вече некадърност.
    От сърце пожелавам на всички така наречени доктори, да попаднат от другата страна на барикадата и да изпитат от първо лице безсърдечието на колегите си.