Акценти
Начало / Общество / Областният Илиян Йончев: Изказванията на Дарин Ангелов за Кайлъка приличат на волно съчетание по художествена гимнастика

Областният Илиян Йончев: Изказванията на Дарин Ангелов за Кайлъка приличат на волно съчетание по художествена гимнастика

Илиян Йончев

Като волно съчетание по художествена гимнастика на тема Кайлъка определи днес областният управител Илиян Йончев коментарите на председателя на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, направени в края на миналата седмица пред журналисти. Общината  има няколко имота в Кайлъка, които са в окаяно състояние – тоалетните  в началото на парка, кривите огледала, летния театър, парашутната кула, басейните, посочи областният управител. По думите му тези обекти са в окаяно състояние, като дори чистотата около тях не се поддържа. „И в един момент се иска от държавата да даде пари за поддръжка на Кайлъка, паркът да се даде за стопанисване на Общината и тя ще го поддържа. Че те не могат града да поддържат, целият е обрасъл в трева и потънал в боклуци, та камо ли Кайлъка да поддържат”, коментира Йончев..

Според него вече е необхадима „по-твърда и ясна позиция към местната власт”, която, когато иска помощ, я изисква веднага, но след това „не продължава да си върши работата по най-добрия начин”.

Той подкрепи думите си с няколко примера.

На първо място припомни, че в края на миналата година е помолен от кмета на Плевен за помощ при  решаването на проблема с преместването на неделния автопазар. „Направихме необходимото в съвсем кратък срок и предоставихме имот в Брестовец. За съжаление още не е направено нищо по въпроса от Общината. По същия начин направихме всичко необходимо, за да отговорим на исканията на Общината и да предоставим Скобелевия парк за тяхно стопанисване. В момента там е джунгла”, заяви Йончев..

Друг пример, даден от областния управител, е новостроящата се детска градина. „Може би със зам.-областния управител г-н Михайлов ще трябва да сезираме  компетентните органи, за да се види има ли нарушение с разпореждането с бюджетни средства на този обект”, коментира той, имайки предвид, обясненията на общинското ръководсто, че подпочвени води са забавили строежът. Според Йончев, там не се е работило единствено когато е валяло сняг.

Толкова зле ли е Плевен, зададе риторичен въпрос Илиян Йончев, визирайки ситуацията около покрития плувен басейн, който Общината отдава под наем, защото няма възможност да го стопанисва. „Не мога да си обясня защо местната администрация се нагърбва с дейности ,които не може да финансира”, заяви Йончев. Той изрази опасения, че подобна ще е ситуацията и около новата спортна зала. „Правителството  одобри проекта, но  Ощината още не е пуснала процедурата за обществената поръчка. Пак задавам риторичен въпрос – дали след като залата стане готова, кметът няма да я обяви за отдаване под наем, тъй като Общината няма да има средства да я поддържа. Въпросът е сериозен и трябва задълбочен анализ – щом за един малък басейн Общината няма средства за поддръжката му, какво да кажем за една голяма спортна зала за 3 000 души”, обобщи областният управител..

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

3 коментари

  1. Звучи ама много тъпо да криткува все неща, които Общината е построила и направила. Включително и Кайлъка, който Общината му направи, а той не можа едни кошове да оварди и фитнеса на открито. От комуниста по-нагло животно няма, убеждавам се. Това момченце, което не направи нищо за Плевен, сега критикува тези, които са направили нещо. Ами дай да седин без спортна зала и без басейн, така ли бе, михлюзино? Направи нещо ти, тогава се изказвай. Ти си една кръгла нула, която не е направила нищо за Плевен. Ти не се прави на държавата да й браниш интересите, че да може да краде Станишев, а дръж за Плевен, простако селски. Ама ти на Плевен не държиш, даваш само на турците в Никопол, кючеци да бухат, ние да ги издържаме. Лесно е да критикуваш пня, който нещо е направил, не греши само този, който не работи. А ти приказваш ли, приказваш…ама кой ли те слуша. По-негоден областен управител не сме имали. На всичкото отгоре и бърка работата на града. Предните бастуни поне си мълчаха.

  2. гражданка

    Йонбаши, много си прост! Как можаха тебе да плеснат на този пост! Добре, че изказванията са ти редки, че ще паднат хората от смях!

  3. Коил с червената гега

    Не , не сме имали такова подобие…