Акценти
Начало / Здравеопазване / Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата ще обсъждат в Плевен

Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата ще обсъждат в Плевен

Кръгла маса на тема „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 до 18 г. в България” ще се проведе в Плевен на 20 ноември, от 12 часа в Актовата зала на Община Плевен. Организатори са Българският зъболекарски съюз съвместно с ръководството на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата.

Поводът за провеждане на форума е започналата в началото на октомври тази година кампания за поставянето на силанти на деца от 6 до 8-годишна възраст в рамките на утвърдена от Министерския съвет програма, съобщиха организаторите. Според специалистите, с поставянето на силанти се повишава възможността за елиминиране на зъбния кариес при децата, защото те са бариера между зъба и бактериите, които го причиняват. Поставянето на силанти е безплатно. Кампанията ще продължи до края на ноември. Информация за програмата може да се получи на безплатен телефон 0800 1 45 46.

Във форума във вторник ще участват д-р Борислав Миланов – председател на Българския зъболекарски съюз, д-р Виктория Жекова – ръководител на екипа за силанизиране, д-р Светослав Гачев – член на Националния координационен съвет на Програмата, д-р Ирена Божидарова – член на екипа за силанизиране.

Кръглата маса ще се предшества от прегледи на деца, които ще се състоят от 11 часа на 20 ноември в Детския кабинет на Стоматологичния център на бул. „Русе”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...