Акценти
Начало / Крими / Окръжен съд Плевен допусна екстрадиция и на останалите от обвинените за трафик на хора в Германия

Окръжен съд Плевен допусна екстрадиция и на останалите от обвинените за трафик на хора в Германия

Окръжен съд Плевен постанови, че допуска екстрадирането по отношение на останалите трима от групата, обвинени за трафик на момичета като проститутки в Германия, съобщават от Окръжна прокуратура Плевен. За задържаните обвиняеми има издадени Европейска заповед за арест от немските съдебни власти.

За двама от мъжете, с инициали И. Я. и Ю. Б., съдът отлага екстрадицията до приключване на започнато досъдебно производство срещу тях в Окръжна Прокуратура Плевен за пране на пари. От обвинението допълват, че определението по отношение на И. Я. ще бъде протестирано от Окръжна Прокуратура Плевен пред Апелативен съд Велико Търново.

Ще припомним, че групата от три жени и двама мъже бяха задържани за трафик на хора, склоняване към проституция и пране на пари при съвместна акция на Окръжна прокуратура Плевен и съдебните власти на гр. Бремен, Федерална Република Германия, на 18 октомври.

По-рано този месец Окръжният съд реши друг член на групата – Б. Б., също да бъде екстрадиран. Бременна жена с инициали Ю. Б. ще остане в България, защото срещу нея има наказателно висящо производство, което не е приключило и по което се провеждат процесуално-следствени действия.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...