Акценти
Начало / Култура / Морски полъх стига до Плевен с картините на гостуващи бургаски художници

Морски полъх стига до Плевен с картините на гостуващи бургаски художници

На 10 април в арт център „Градска градина” ще бъде открита изложба на групата на бургаските художници. Имената на участващите в нея автори ще станат известни непосредствено преди откриването, но със сигурност ще бъдат представени както млади, така и вече добре известни имена,  научихме от Огнян Кузманов, отговарящ за мениджмънта на арт център „Градска градина”.

С гостуването си творците от морския град връщат визитата на плевенската група, която направи изложба в Бургас в началото на месец февруари и така беше поставено началато на още един културен мост между двата града.

Бургаските колеги бяха много впечатлени от нашия арт център, който имаха възможност да видят на снимки, и с голямо желание идват да направят изложба тук, подчерта Огнян Кузманов.

От него научихме още, че  интерес за възможен обмен с културни институти от Плевен са заявили  Културен център „Морско казино” – Бургас и от ръководството на Куклен театър – Бургас. Идеята е да се обсъдят възможности за представяне на Регионалния исторически музей в морския град, както и за разменени визити с Драматично-куклен театър – Плевен, обясни Кузманов.

По думите му това е само началото на разменени гостувания с художници от други градове на страната. „След Бургас, ще работим съвместно с колегите художници от Русе. Вече сме говорили тяхната изложба „Камертон”, показана по време на Мартенските музикални празници в Русе, да гостува в арт центъра. А вече разбрах, че има проявен интерес от колеги в Ямбол и Сливен”, каза още Кузманов. И допълни, че арт център „Градска градина” е идеалното място пред плевенчани да се представят художници от цялата страна.  Той сподели, че календарът на галерията бързо се запълва, като освен общи изложби, ще бъдат показани и самостоятелни изложби, които със сигурност ще бъдат любопитни за плевенските ценители на изобразителното изкуство.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...