Акценти
Начало / Политика / Заявка за поне 4 депутатски мандата от Плевенско дадоха от БСП

Заявка за поне 4 депутатски мандата от Плевенско дадоха от БСП

Председателят на областното ръководство на БСП Плевен Васил Антонов представи окончателната листа с кандидатите за народни представители от 15 Многомандатен избирателен район Плевен. Листата е утвърдена официално на Национален съвет, предстои да бъде регистрирана.

„Тръгваме към изборна победа с водач на листата Стефан Данаилов – национална, изявена личност, освен това листата е изключително балансирана”, коментира Антонов. Той отличи сред кандитатите присъствието на световния и европейски шампион по бокс Детелин Далаклиев, а присъствието на Светослав Топузов също е препратка към спортния дух на Плевен, прославил се и извън границите на страната. В листата има и трима кандитати с хуманитарни професии, освен това – с изключение на Стефан Данаилов, присъстват изключително местни представители от всички части на Плевенска област. Васил Антонов подчерта също и че повечето от кандидатите са млади хора на възраст до 40 години.

„Подготвяме и програмата с приоритети, които заедно с така подредената листа ни дават основание да се явим на изборите и да спечелим поне 4 депутатски места за БСП от 15 Многомандатен избирателен район Плевен”, беше категоричен Антонов. Той отличи и част от приоритетите, най-важният от които е увеличаване на доходите на хората и на броя на реално заетите работни места. „Изключително важно за нас, което има значение и в национален мащаб, е рестартирането на строежа на атомната централа в Белене, възстановяването на Военното училище в Долна Митрополия, както и реалното стартиране на автомагистрала „Хемус”, каза още Васил Антонов. Наред с това, БСП Плевен залага на приоритети като възстановяване провеждането на фестивал на името на Гена Димитрова, основна задача в областта ще е и възстановяването на пътищата от третокласната и четвъртокласната мрежа.

Председателят на предизборния щаб на БСП Румен Петков допълни още две важни задачи, за чието изпълнение ще се борят – укрепване и развитие на Медицинския университет в Плевен, както и съхраняване на мрежата от здравни заведения в региона, особено на болниците в Белене, Левски, Никопол и Кнежа. „И вчера разговаряхме със Стефан Данаилов, той е с реалната представа, че сме с достатъчно сериозни позиции в Плевен и областта, които предполагат едно убедително представяне и целта – 4 мандата от района, е съвършено реалистична”, подчерта Румен Петков.

Листа на кандидатите за народни представители от БСП от 15 Многомандатен избирателен район Плевен

  1. Стефан Данаилов
  2. Васил Антонов
  3. Любомир Петков
  4. Петър Дулев
  5. Димитър Кочков
  6. Детелин Далаклиев – гражданска квота
  7. Мирослав Михайлов
  8. Евгения Иванова – коалиционен партньор, ПП „Нова зора”
  9. Яница Йорданова

10.  д-р Светла Телефонска

11.  Цветомира Добрева

12.  Илиян Йончев

13.  Венцислав Конов

14.  Светослав Топузов – гражданска квота

15.  проф. д-р Васил Тодоров

16.  Диана Пешакова

17.  Ева Маринова

18.  д-р Татяна Димитрова

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Диана Иванова

    Мисля че е некоректно №5 от листата да е сменен.Дойде от позиция, която беше доста по-назад!!!!!!!!