Акценти
Начало / Любопитно / Млади доброволци пяха и свириха за своите приятели от Дом „Детелина”

Млади доброволци пяха и свириха за своите приятели от Дом „Детелина”

час по изкуство

„Час на споделеното изкуство” е днешната инциатива на неформалната група от млади доброволци, обединени във  фейсбук група  „Дари внимание”, с която зарадваха децата от Дом „Детелина” и Център за настаняване от семеен тип „Приятели”. Със съдействието на читалище „Ракитин”  младите хора организираха истински празник за своите приятели. „Идеята ни е да споделим уменията си, да покажем на децата с какво биха могли да се занимават, да ги ентусиазираме да развиват себе си”, споделиха организаторите на събитието Юлия Милова и Деница Илчева от Математическата гимназия.

В салона на читалище „Ракитин”  прозвучаха изпълнения на класическа китара на Теодор Иванов и бийтбокс на Людмил Георгиев. Мирослав Иванов показа майсторство в народните танци. Изкуство в шахматната игра демонстрира Михаил Николов, а Светлана Бочева очарова с балетно изкуство. Деница Илчева, Юлия Милова и Виктория Енчева рисуваха заедно с приятелите си от дом „Детелина”, а Янита Дикова и Стелиян Иванов им разкриха тайните на оригами. Научните опити по физика бяха на Никола Александров и Цони Витков, а магически фокуси правиха Мария Василева и Светлодар Димитров.

Час по изкуство

„Искахме да позволим на нашите приятели да се докоснат до модерното творчество, за което нямат възможност да научат или да посещават уроци. Искахме  да им подарим час, в който всички заедно да се отдадем на изкуството, да общуваме , да споделяме опит и мотиваци”, каза Юлия Милова.

Фейсбук групата „Дари внимание” е създадена преди близо 7 месеца. Всяка събота доброволци от групата ходят на посещение в Дом „Детелина”. В инициативата „Дари внимание” са включени ученици от Плевен, обединени от идеята и желанието да помогнат, дори и само веднъж.

Час по изкуство

Снимки: „Дари внимание“

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

2 коментари

  1. БРАВО!!!!!

  2. Гордея се с вас! 🙂