Акценти
Начало / Политика / Бойко Борисов пред плевенските структури: Със свалянето на кредитния рейтинг на НЕК, държавата е заплашена от фалит

Бойко Борисов пред плевенските структури: Със свалянето на кредитния рейтинг на НЕК, държавата е заплашена от фалит

Бойко Борисов

Със свалянето на кредитния рейтинг на НЕК, държавата е заплашена от фалит.Това е заявил днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в троянското село Чифлик, където се е срещнал с общинските структури на ГЕРБ – Плевен, съобщиха от ГЕРБ – Плевен.  „Това „Стандард енд Пуърс“ да понижава кредитните рейтинги на държавата, особено когато става въпрос за националната енергийна компания, означава, че те я привеждат вече в практически фалит. Още по-тежко ще става положението, защото с умишленото задържане на  цената , ще фалират компанията”, е коментирал Борисов.

На срещата на Бойко Борисов с общинските структури от ГЕРБ от Плевенска област са присъствали народните представители Цецка Цачева, Пламен Тачев и Владислав Николов, Румяна Бъчварова, член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, проф. д-р Димитър Стойков, кмет на община Плевен и журналистът Георги Коритаров.

Според лидера на ГЕРБ новоприетият Изборен одекс е „същият като стария.”. „Казах, че няколко дни се харчи енергията на парламента, а близо 6 – 7 месеца се лъга обществото, че ще има нов избирателен кодекс. С една дума – това, което хората очакваха и новият полъх, който имаше в обществото, за мажоритарен вот, преференция, абсолютно го няма в този избирателен кодекс. Сиреч, говори се за нов изборен кодекс, но той всъщност е старият“, коментирал Борисов.  Според него управляващите са пропуснали новото време, тъй като в новия избирателен кодекс не е отразено желанието на хората по-пряко да участват в политиката.

Бойко Борисов е определил като успешен мандатът на ГЕРБ, позовавайки се на оценката на хората. „ Всъщност най-точната оценка за нашия мандат – дали е успешен, дали не е, не я дават социолозите или политолозите, дава я народът. А народът каза, че мандатът на ГЕРБ е успешен, и ни нареди като първа политическа сила. Затова мога да кажа, че сме имали успешен мандат. Ние подадохме оставка, за да се проведат демократични избори и хората да си кажат мнението. Видяхте какво се случи в Украйна, когато това не се направи. Никога не си пожелавам това, което се случи в Украйна, да се случи в България“, е казал той.

По въпроса кой ще води евролистата на ГЕРБ на предстоящите избори Бойко Борисов е изразил мнение, че това трябва да е Томислав Дончев.

„Ние сме голяма партия, ние подготвяме кадри. Аз се радвам, като взимат кадри от ГЕРБ, защото това са подготвени хора, малко ще вдигнем експертизата и на другите политически партии, няма да се занимават само с компромати. Ще има там с кого да си говорим. Така че, имаме още много кадри – можем да им да дадем и за евродепутати, ако има трябват, тъй като имаме по 3-4 души за място. Готов съм да им услужа“, е казал Борисов.

Лидерът на ГЕРБ очаква всякакви провокации на предстоящите евроизбори. „Защото те иначе не могат да ни победят. Те не могат да докажат на хората, че са добри, че имат политики и че правят нещо добро за държавата”, е коментирал той.

Бойко Борисов

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...