Акценти
Начало / Здравеопазване / Медицинският колеж ще е домакин на Национална научна сесия за студенти и преподаватели

Медицинският колеж ще е домакин на Национална научна сесия за студенти и преподаватели

Единадесетата Национална научна сесия на студентите и преподавателите от медицинските колежи в страната ще се проведе на 25 и 26 октомври в Плевен. По традиция домакин и организатор на форума е Медицинският колеж към Медицински университет – Плевен.

Тази година са се регистрирали над 100 участници от медицинските колежи в Плевен, София, Варна, Бургас и Пловдив, информираха организаторите. В рамките на два дни те ще вземат активно участие в научните сесии по четири основни направления: „Медикодиагностични изследвания”, „Сестрински и акушерски грижи”, „Социални грижи” и „Фармацевтични грижи и кинезитерапия”.

Първото пленарно заседание ще започне с разглеждане на проблемите на децата с аутизъм и на техните родители в лекция на преподаватели от  Медицински колеж-Бургас. А в Секцията „Сестрински и акушерски грижи” с пленарна лекция ще участват здравни специалисти от Медицински университет -София, филиал Враца. Те ще се спрат на проблема „Поведенческа етика в отношенията медицинска сестра-пациент”.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...