Начало / Избори / Местни избори 2019 / Кралев и Петров: Местната власт не е направила нищо за спорта в Плевен

Кралев и Петров: Местната власт не е направила нищо за спорта в Плевен

Плевенските спортисти са в безизходица, заради пренебрежението на общината

Не са подавани документи за спортната зала. Местната власт нищо не е направила за спорта. Спортните съоръжения са в окаяно състояние, а някогашният град на спортни легенди и слава е блед спомен от далечното минало.

Това бяха изводите от посещението на спортния министър Красен Кралев в Плевен. В срещите си той бе придружаван от Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен.

Петров очерта и първите стъпки, които той ще предприеме за възраждане на спорта в Плевен:

  1. Ще създам екип в общинската администрация, който ще се ангажира с незабавно разработването на програми и проекти, свързани с развитието на спортната инфраструктура.
  2. Ще стартирам поредица от срещи с всички представители на спорта в Плевен. По време на дискусиите заедно с професионалистите ще очертаем спешните мерки за реновиране на инфраструктурата и подпомагане на спортните клубове.
  3. В спешен порядък ще изготвя проект за финансиране на „Арена Плевен“, който ще бъде предоставен на премиера Борисов и спортния министър Кралев.
  4. Ще създам работна група, която да приеме екшън план и веднъж месечно да отчита свършеното и следващите задачи за връщането на плевенския спорт, там където му е мястото.

Ето и основните акценти от разговорите, в които участваха кандидатът на Борисов, министър Кралев, легендата Любо Ганев, звездата на плевенския спорт Детелин Далаклиев и други представители на спортната общественост в града:

„Над 50 спортисти, треньори и спортни деятели бяха единодушни – местната власт в Плевен бойкотира развитието на спорта. Разочароващо е, точно в един спортен град като Плевен да се срещат спортисти, които са в безизходица заради пренебрежителното отношение от страна на администрацията на Общината“.

Залата за лека атлетика и зала “Спартак”.

„Най-важното е да се реши проблемът с отоплението, климатизацията и вентилацията в зала “Спартак”, но там има и множество други проблеми. По думите на спортистите и треньорите, голяма част от спортната база не е обновявана от 1970 година. Поддръжката на тази зала е задължение основно на Общината. Въпреки това, правителството пое ангажимент за финансиране на проект за изграждане на климатизация и отопление, в рамките на 350 хил.лева, стига да получи адекватен проект от общинската администрация“.

Боксовата зала

Кралев и Петров, заедно със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, огледаха и помещението, което Общината е отпуснала след дълги и мъчителни преговори, за да се направи зала за бокс. „За съжаление, това се оказва една метална конструкция в изключително лошо състояние. Въпреки това държавата пое ангажимент пред Детелин, че ще помогне за осъществяването на проекта за боксова зала в Плевен. Има одобрен от спортното министерство проект, който ще получи финансиране в рамките на 200 хил.лева“.

„Арена Плевен“

„Когато ГЕРБ строи или ремонтира зали, го правим с напълно осигурено финансиране, от начало, до край. Плевенчани заслужават нова мултифункционална спортна зала, но тази сума може да бъде отпусната само от Министерски съвет, след разговори между правителството и общинската администрация“.

ПР материал

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...