Акценти
Начало / Общество / Коиловчани почистиха Капташката чешма

Коиловчани почистиха Капташката чешма

По инициатива на НЧ „Хр. Ботев – 27” и кметството в село Коиловци жителите на селото за пореден път се включиха в инициативата „Да почистим България за един ден“. Още на 18 април хората, които са ангажирани в съботния ден, почистиха мегданите и градинките в населеното място, а кметството осигури извозването на отпадъците и хора от програмата по временна заетост за тяхното товарене.

На 20 април 8.30 часа, въоръжени с метли, лопати и мотики, младежите от Коиловци, заедно с кмета, председателя на читалището и местни доброволци се отправиха към Капташката чешма. Тя е разположена по централния път Плевен – Никопол и много хора се отбиват за вода или за кратка почивка. За съжаление, районът около чешмата се замърсява, но никой не го почиства и поддържа.

Разхвърляни отпадъци, избуяли храсти, неокосената тревна площ, сринати камъни около чешмата – това завариха доброволците. Разделени на групи, те обхванаха целия участък, като окосиха тревните площи, събраха  боклуците, разчистиха наводнения и затревен участък пред чешмата. Срутените камъни бяха наредени, бордюрите почистени и варосани. Величко Великов организира извозването на отпадъците със специализираните автомобили на фирмата за почистване.

Накрая всички участници бяха уморени, но удовлетворени. Те се надяват и че трудът им ще бъде оценен от спиращите за кратък отдих и че мястото ще бъде пазено чисто, за да се наслаждаваме всички на прекрасната природа, която имаме.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. гражданка

    Всички чистихме, но не всички се хвалим, защото самохвалството е признак на ниска култура. Коиловския кмет се е самозабравил.Имам чувството,че ако не го снимат поне един път в деня и не го изтипосат в някоя медия не може да заспи спокойно.