Акценти
Начало / Общество / Плевенски ученици завоюваха призови места в национален фестивал

Плевенски ученици завоюваха призови места в национален фестивал

Учениците от Вокална група „Ботевци пеят” на НУ „Христо Ботев” Плевен се завърнаха с призови места от ІХ Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие” – Панагюрище 2013. Музикален ръководител на групата е Кремена Ангелова-Ташева.

Фестивалът се състоя на 20 и 21 април. Организатори бяха Община Панагюрище и инициативен комитет със съдействието на Обединен детски комплекс – Панагюрище. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН за 2012/2013 година, инициативата е посветена на 165 години от рождението на Христо Ботев и 160 години от рождението на Георги Бенковски. Специален гост на откриването на фестивала бе председателят на Държавна агенция за българите в чужбина Росен Иванов.

Изпълненията на участниците се оценяваха от професионално жури с председател  Красимир Гюлмезов – композитор, певец, аранжор и инструменталист и членове – Етиен Леви – певец и музикален педагог и Дочка Кацарева – литератор, педагог, общественик и идеен основател на Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“.

Надпреварата бе оспорвана. Учениците от НУ „Христо Ботев” се състезаваха в първа възрастова група – индивидуални изпълнители, с още 46 участника. В тази група първо място не беше присъдено. На трето място се класираха плевенските деца Клавдия Орлешкова и Диляна Кирова. Авторитетното жури ги награди с диплом и бронзов медал, а всички изпълнители получиха грамота за участие.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...