Акценти
Начало / Здравеопазване / Изборната кампания за нов ректор на Медицинския стартира утре

Изборната кампания за нов ректор на Медицинския стартира утре

От утре, 31 януари, започва да тече 7-дневният срок, в който кандидатите за ректор на Медицинския университет в Плевен ще влязат в предизборна кампания и ще представят мандатните си програми. От висшето училище информираха, че програмите на кандидатите ще бъдат достъпни за широката общественост на място в университета и на сайта на висшето училище.

Отчетно-изборното събрание, на което ще се проведе избор на нов ректор, Академичен съвет и Контролен съвет на Медицинския университет, ще се проведе на 7 февруари.

Оше преди месец станаха ясни три от кандидатурите – проф. Славчо Томов – декан на факултет „Здравни грижи”, проф. Анжелика Велкова зам.-ректор по Европейска интеграция и сътрудничество, и доц. Димитър Господинов – декан на факултет „Медицина”. Ще има ли и други кандидати за ректорския стол ще стане ясно само след ден.

Сегашният ректор на Медицинския университет в Плевен – проф. Григор Горчев, няма право да се кандидатира, тъй като има два последователни мандата.

На предстоящото Общо събрание проф. Горчев ще направи отчет на дейността на Ръководството за втория мандат от управлението на университета (2008-2012).

След приемането на отчетния доклад, ще се проведе и изборът на нови органи на управление на висшето училище.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...