Акценти
Начало / Крими / Задържаха заклет рецидивист след поредна кражба

Задържаха заклет рецидивист след поредна кражба

39-годишен мъж от село Одърне с множество противозаконни прояви е задържан след извършена от него поредна кражба в селото. Той я е извършил за времето от 8.00 часа на 28 януари до 16.00 часа на 29 януари.

Мъжът демонтирал стъкло на прозорец на стопанска постройка в селото, за да  проникне в ползвано като работилница помещение. От там отмъкнал 13 хромникелови душ батерии, ВиК части, спирателни кранове, меден котел, медна лозопръскачка, метален градински разпръсквач за поливане и други вещи. По-късно те са намерени при опит на извършителя да ги продаде в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Оказало се, че крадецът е стар познайник на органите на реда с дълъг списък провинения – той има 26 заявителски материала за кражби и по един за обсебване, хулиганство, изнасилване, за унищожаване на чуждо имущество. 39-годишният е осъждан. След последната кражба е задържан за 24 часа. По случая е сезирана прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...