Акценти
Начало / Крими / За часове плевенските полицаи разкриха въоръжен грабеж на бензиностанция в Плевенско

За часове плевенските полицаи разкриха въоръжен грабеж на бензиностанция в Плевенско

При въоръжен грабеж тази нощ  бяха задигнати 284.24 лева от бензиностанция в село Българене, съобщиха от МВР – Плевен. Към 2:30 часа дежурният на смяна работник – 21-годишен местен жител, бил заплашен от двама маскирани мъже, които насочили срещу него късо оръжие. Отнели 284.24  лева оборотни пари и се опитали да отворят две метални каси, съдържащи сума от около 10 000 лева, но не успели. После нападателите нанесли удари с ръце по лицето на служителя, привели го в безпомощно състояние и го заключили в тоалетната на обекта.

Младежът  успял да се освободи и потърсил полицията по мобилен телефон. Той е в добро здравословно състояние и не е посещавал здравно заведение.

В резултат на организирани заградителни мероприятия грабителите са задържани.

Изяснило се, че два часа по-рано – около 00:50 часа, извършителите са задигнали паркиран на улица в град Левски лек автомобил «Опел Вектра». С него те се придвижили до бензиностанцията в село Българене и извършили престъплението. След което изоставили колата на уличка, близка до мястото, откъдето противозаконно са я отнели. Задържаните са от Левски – единият е 19-годишен и има две присъди за шофиране без книжка, а помагачът му е 15 -годишен, без криминално досие. Намерени са част от парите, оръжието – газов пистолет, и маските, с които са били по време на грабежа. При претърсване на колата са открити и 10 кутии с цигари, плячкосани от бензиностанцията. Задържани са с прокурорска мярка за 72 часа. Документирането на престълението продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...