Акценти
Начало / Здравеопазване / Заболяемостта в Плевенско – обичайната за сезона

Заболяемостта в Плевенско – обичайната за сезона

Намаляват регистрираните в Регионалната здравна инспекция в Плевен заболявания за последните две седмици, съобщиха от ведомството. Отчетени са общо 98 заболявания за цялата област срещу 141 за предходните две седмици.

15 са отчетените чревните инфекции, във всичките случаи става въпрос за ентероколит. По три са случаите в Плевен и в Тръстеник, останалите са единични в различни населени места.

От групата на капковите инфекции са съобщени 81 случая срещу 127 за предходните две седмици. Най-много са варицелите – 69, от тях 56 са при деца в Плевен. Регистрирани са и 7 скарлатини и 3 туберкулози. Два са случаите на менингит, заболелите са деца на 6 и на 7 години. При единия пациент става дума за бактериален менингит, а при другия – за вирусен. Децата се чувстват добре, едното вече е изписано след проведено в болница лечение. На контактните с тях пък е проведена профилактика.

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания през последната седмица за град Плевен е 19,71 на 10 000 население срещу 26,28 за предходната седмица като нивото е обичайно за областния град, успокояват епидемиолозите.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...