Акценти
Начало / Общество / По специален график промиват водоснабдителната мрежа в Левски

По специален график промиват водоснабдителната мрежа в Левски

Спешни мерки за подобряване състоянието на питейната вода в Левски са предприети след работна среща в общината, на която е присъствал областният управител на Плевен Илиян Йончев. Мерките са взети след като местните жители са се оплакали, че водата от чешмите в някои часове на деня не е бистра, обясняват от пресцентъра на Областна администрация.

Веднага е потърсено съдействие от ВиК Плевен и е започнало поетапно източване на мрежата, при което ще се почистят утайките и промият инсталациите. От фирмата успокояват гражданите, че е разработен специален график, благодарение на който няма да се наложи спиране на водоподаването. ВиК са предвидили и почистване на кладенците, които обслужват населените места в община Левски, както и дезинфекция на резервоарите и водопроводната мрежа. Специалистите се надяват предприетите действия да решат проблема с качеството на водата и допускат, че той е провокиран от проливните дъждове през последните дни.

Жители на общината са посочили като проблем и високата безработица. Те са споделили надеждата си, че държавата би могла да подпомогне с поръчки за оцеляването на местна фирма, специализирана в  ремонтирането на вагони. Хората категорично са заявили и че няма да позволят болницата в града да бъде закрита. Народният представител от Коалиция за България Любомир Петков и кметът на общината Любка Александрова, които участваха в срещата, са уверили хората, че това няма да се случи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...