Начало / Култура / Дърво на желанията се появи в Плевен

Дърво на желанията се появи в Плевен

Дърво на желанията се роди пред плевенска пицария, чиято собственичка Венелина Вънова не престава да изненадва познати и непознати с идеите си. “В нашето заведение пролетна умора няма. Тук постоянно се опитваме да направим клиентите си щастливи и да бъдем причина за поне една от техните усмивки. В този дух се роди и Дървото на желанията”, казва Вени. На него всеки желаещ може да завърже панделка, с която ще сбъдне едно свое желание. А ако дървото го убоде, то желанието му със сигурност ще се сбъдне!

На дървото вече има и обитатели, дошли с пролетта – птичета и пеперудки. В чест на предстоящия празник – Великден, дървото е бодливо като Исусовия венец, а по всички клончета висят пъстроцветни великденски яйца. “Надяваме се дървото да разведри както нашите клиенти, така и случайните минувачи и да сбъдне желанията им!”, казва още Венелина.

Плевенчанката е известна и като майстор в подреждането на пъзели. Нейно дело са подреждането на пъзела „Живот“ от 24 000 части за 66 дни – постижение, което Гинес не призна, тъй като се очакваше на пазара да излезе още по-голям. И след като новото предизвикателство стана факт, Венелина Вънова подреди – първа в света – и следващия гигант от 32 000 части.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...