Акценти
Начало / Общество / Заедно „Да почистим Плевен” на 31 март

Заедно „Да почистим Плевен” на 31 март

Инициативата на Община Плевен „Да почистим Плевен“ намира все по-широка подкрепа и в нея ще се включат всичкинаселени места в общината, областната администрация, местната структура на ПП ГЕРБ, Младежкия градски парламент, УМБАЛ Плевен., обявиха от местната управа.

Призивът е на 31 март, събота, плевенчани да излязат и да почистят около домовете си.

Инициативата ще стартира  в 10 часа, като градът ще бъде разделен на няколко основни зони, които ще се почистват едновременно.

Първият маршрут за чистене е ОАПС – Музей „Цар Освободител Александър II“ –  Каскадата – Градската градина.

Вторият лъч е с маршрут площад „Македония“- улица „Иван Вазов“ – градинката до УМБАЛ – улица „Панайот Волов“.

Третият лъч минава по улица „Стоян Михайловски“ – бул.“Европа“ – газ-станцията до блок 423 в жк „Дружба” – ДФСГ „Интелект“ – улица „Трите бора”.

Четвъртият лъч започва от входа за жк“Сторгозия“ откъм Стара гара – „Penny Market“ – параклиса в началото на жк „Сторгозия“.

Петият лъч включва пътя към Панорамата – Скобелев парк, до подножието на паметник „Майка България“.

Шестият лъч е с маршрут  ул. „Сан Стефано“- магазин „Кауфланд” –  жк „Кайлъка“.

Седмият лъч е от жк „Воден” до ул. „Георги Кочев“.

Общинските служители и ученици ще чистят в централната част на града. Активисти на ГЕРБ поемат Скобелевия парк, а от УМБАЛ ден по-рано ще почистят района около болницата.

Служители от Областната администрация ще почистват в Кайлъка. Към тях ще се присъединят ученици от Младежки градски парламент, студенти от локалната организация на Асоциация на студентите медици в България и служители от Пожарна безопасност за защита на населението. Общо 140 човека ще се разделят на три лъча и ще обхванат района от началото на парко до хотел „Кайлъка”.

В съботния ден при нужда от чували, ръкавици и други помощни средства плевенчани могат да се обръщат към общинския отдел „Екология“ на телефони 064/ 881 336 и 064/881 342.

На 26 места в града ще бъдат поставени допълнителни контейнери за отпадъци.

От Общината се ангажират събраните боклуци да бъдат извозени своевременно.

След приключване на акцията комисия ще огледа и за трите най-добре почистени междублокови пространства ще бъдат осигурени награди – цветя и храсти за цветна градина.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...