Акценти
Начало / Здравеопазване / Днес започва вторият прием на документи в Медицинския

Днес започва вторият прием на документи в Медицинския

От днес до 22 юли в Медицински университет – Плевен ще има втори прием на кандидатстудентски документи за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве” и на Медицинския колеж. За тези специалности кандидатите могат да се явят на тест по биология на 26 юли, както да участват в класирането само с оценката си от Държавен зрелостен изпит или с резултата от предварителния изпит, припомниха от висшето училище. С каква оценка ще участват в класирането се посочва в заявлението, което кандидат-студентите подават в сроковете за прием на документи.

Тази година местата за прием по специалностите «Медицинска сестра» и «Акушерка» към Факултет «Здравни грижи» са съответно 50 и 28, във факултет «Обществено здраве» ще се приемат 25 студенти за бакалавърската програма по «Управление на здравните грижи», 15 са местата за специалността «Опазване и контрол на общественото здраве» и 20 за «Медицинска рехабилитация и ерготерапия». В Медицинския колеж заявените места за специалността «Медицински лаборант» са 30, за «Рентгенов лаборант» – 18, и по 20 места за «Социални дейности» и «Помощник-фармацевт».

Новоприетите студенти за обучение в бакалавърските програми по държавна поръчка в Медицинския университет в Плевен ще заплащат същите такси, каквито са били и през миналата учебна година. 700 лева е таксата за специалностите «Медицинска сестра» и «Акушерка», както и за специалностите към Медицинския колеж – «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант» и «Помощник-фармацевт»; 400 лв е годишната такса за изучаващите «Социални дейности». Бакалавърската програма по специалност «Управление на здравните грижи», задочна форма на обучение, на Факултет «Обществено здраве» ще струва на студентите 400 лв годишно,а по 640 лв годишна такса ще заплащат желаещите да се обучават по специалностите «Медицинска рехабилитация и ерготерапия» и «Опазване и контрол на общественото здраве».

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...