Акценти
Начало / Култура / Георги Стойков с наградата „Рена Попова” за цялостно творчество

Георги Стойков с наградата „Рена Попова” за цялостно творчество

Георги СтойковПочетният председател на Дружеството на писателите – Плевен, прозаикът Георги Стойков е тазгодишният носител на Голямата награда за цялостно творчество на името на Рена Попова.

Всяка година Дружеството на писателите в Плевен връчва литературните награди на името на Рена Попова за книги на плевенски автори, излезли през предходната година. През тази година повече от десет стихосбирки, няколко прозаични книги, книги с детска поезия и хумор са били сред претендентите за престижните награди.

Жури в състав поетите и журналисти Вера Стефанова, Христина Комаревска и Татяна Любенова е определило тазгодишните носители на литературната награда. Тя се присъжда в различните жанрове – поезия, проза, книга за деца, публицистика и за хумор.

Наградите “Рена Попова” за книгите, излезли през 2012 год., ще бъдат връчени по време на юбилейното тържество по повод 35 години от създаването на Дружеството на писателите – Плевен,  което ще се състои на 31 октомври 2013 г., в зала “Катя Попова”- Плевен, от 17 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...