Акценти
Начало / Здравеопазване / Връчиха отличията „Най-добра медицинска сестра” в региона

Връчиха отличията „Най-добра медицинска сестра” в региона

По традиция в навечерието на 12 май –  Международния ден на сестринството, реионалната колегия на Българска асоциация на специалистите по здравни грижи обяви носителите на годишните награди „Най-добра медицинска сестра” на регионално ниво в категориите ръководител и редова сестра. Наградените са Маргарита Василева – директор на Детска ясла „Мир”, и медицинските сестри Антоанета Дончева и Валентина Иванова от Детска ясла „Латинка”, и Драганка Съйкова от детска ясла „Надежда”.

С решение на Управителния съвет  Регионалната колегия  медицинска сестра Антоанета Дончева и Маргарита Василева ще представят Плевенски регион в Националния конкурс „Специалист по здравни грижи 2013 г”, който ще се проведе в София.

Церемонията по награждаването на отличените медицински сестри се проведе в зала „Гена Димитрова”. На нея присъства Стефан Захариев, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности”, който поздрави медицинските сестри от името на кмета проф. Димитър Стойков. „Благословен да е трудът ви и благословени да са всичките ваши идеи и начинания, които имате за доброто на нашия град”, се казваше в поздравителния адрес.

Медицинските сестри бяха поздравени и от Надя Димитрова, председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи – Плевен.

Преди това Василка Русева – организационен секретар на РК на БАСЗГ – Плевен отчете свършеното през годината. Нека заедно да се борим за по-добро здравеопазване, на което децата ни имат право, пожела на присъстващите медицински сестри Василка Русева.

Церемонията завърши с награждаване на завършилите „Управление здравни грижи” на Медицински университет – Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...