Акценти
Начало / Политика / БСП залага на реален диалог с хората

БСП залага на реален диалог с хората

„За нас най-важното в тази предизборна кампания е да проведем реален диалог с хората и да се опитаме да чуем и да разберем очакванията на гражданското общество за промяна. Промяна в начина на функциониране на държавата, която да върне България към нормалността, перспективата, развитието”. Това заяви днес пред журналисти третият в листата с кандидати за народни представители на левицата и общински председател на БСП Плевен Любомир Петков.

Той очерта като основна политическа задача и цел да не допуснат отново ГЕРБ в управлението, което според левицата е катастрофа за държавата. По думите на Любомир Петков, БСП добре си спомня как е изглеждала България преди месец, затова една креслива, скъпа и помпозна предизборна кампания на която и да е политическа сила ще звучи цинично. „Ще се опитаме в нашата кампания да излъчваме това, което очакват от нас хората – онази компетентност, спокойствие и предвидимост, която е нужна на България в следващите 4 години. Смятаме, че нашата предизборна програма и нашите ангажименти са достатъчно ясни и отчетливи и това, което БСП в годините сме доказали, е че нашите предизборни ангажименти се случват реално тогава, когато ние сме част от управлението на страната”, каза още Петков.

Той отправи и предизвикателство към основните политически опоненти от ГЕРБ, които също обявиха, че ще правят скромна кампания. Любомир Петков предложи следващата седмица представителите на ГЕРБ от Плевенски многомандатен район да обявят публично колко средства ще похарчат в предизборната кампания. От левицата заявиха категорична готовност да направят същото.

„Да не превръщаме предизборната кампания в евтино шоу, което да забавлява и да не достигне до прагматизма, проблемите и острото социално напрежение, което има в държавата”, призова Петков.

Официалното стартиране на предизборната кампания на БСП Плевен ще е на 12 април от 19.00 часа в читалище „Съгласие”. Ще присъства и водачът на листата – Стефан Данаилов. На събитието ще бъдат представени и кандидатите от листата за народни представители в 42-ро Народно събрание от 15 Плевенски МИР.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Всичко е ОК , но как да гласувам за Вас ?