Акценти
Начало / Общество / Близо 5 000 лева събраха на благотворителния концерт за Марти и Мими

Близо 5 000 лева събраха на благотворителния концерт за Марти и Мими

До краен предел беше изпълнена вчера зала „Катя Попова” за благотворителния концерт, който беше организиран в подкрепа на 4-годишния Мартин и 6-годишната Мария. Стотици хора дойдоха, за да подадат ръка на двете деца, които се нуждаят от средства, за да продължат лечението си. Марти е с диагноза рак на бъбрека, а Мария страда от синдактилия /вродено срастване на пръстите/ на двете ръчички.

На входа на залата беше поставена касичка, в която всеки можеше да пусне своята парична помощ. В края на концерта, който продължи близо два часа, в касичката бяха събрани 4 942 лв. Те бяха веднага разделени поравно между родителите на двете деца.

Не очаквахме, че толкова много хора ще се отзоват на нашия призив за помощ, сподели след концерта майката на Марти – Ивелина.  Със събраните средства  е осигурено ходенето на Марти и майка му на химиотерапия в София през следващите два месеца. Едно ходене до София  им струва минимум 500 лв. А Марти ходи на вливания всяка седмица, които се извършват по схема  – една седмица са три дни, на следващата – един ден.

Огромна благодарност към всеки, който е помогнал да се събере тази сума, изказа и майката на Мими – Тереза.  На момиченцето му предстоят серия от операции за поставяне на специални апаратчета за удължаване на засегнатите пръстчета на ръчичките. Нужни са пет апаратчета, като цената само на едното е 400 лв.

В благотворителния концерт участваха ансамбъл „Нашенчета”, студио за модерен балет и хип -хоп „Венда”, Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”, спортен клуб по художествена гимнастика „Елегант”, Георги Чапанов – китара, деца от детските градини „Щурче” и „Слънце”, Петя Габрова „By your side”, LilM, D-ZastA, Lexy -от Сливен и Бургас. Сред участниците бяха и двете деца – Марти и Мими.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...