Акценти
Начало / Образование / Учители и ученици от шест държави гостуват в Левски

Учители и ученици от шест държави гостуват в Левски

15 учители и 28 ученици от шест държави са на посещение в Община Левски. Групата гостува на местното ОУ „Максим Горки” по проект „SOS – нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки” на програма „Коменски”, припомят от пресцентъра на местната администрация.

Гостите са посрещнати в заседателната зала на Община Левски от зам.-кмета Здравко Дафинов. Партньорите на училището в Левски по екопроекта – от Полша, Испания, Португалия, Турция, Румъния и Литва, бяха запознати с историята и забележителностите на общината и получиха подаръци. След това чуждестранната група, заедно със своите български приятели, посетиха музей „Георги Парцалев”.

Домакините, ОУ „Максим Горки“, са се погрижили едноседмичната програма на гостуването да е интересна, разнообразна и ползотворна. Тя предвижда „Българска вечер”, засаждане на храсти и рисуване върху камък, Работилница за костюми, шоу в кафене, пускане на балони с послания на площада при фонтаните, екскурзии до водопадите в село Крушуна, Деветашката пещера и старопрестолния град Велико Търново.

Първата визита на учениците от ОУ „Максим Горки” Левски по проекта беше през ноември 2012 год. в гр. Карлино, Полша, а втората – в Севиля, Испания през тази година. Това е втори проект на ОУ „Максим Горки” по програма „Коменски”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...