Акценти
Начало / Здравеопазване / Болницата в Левски – под постоянно наблюдение на Общинския съвет

Болницата в Левски – под постоянно наблюдение на Общинския съвет

Болницата в Левски е под постоянното наблюдение на членовете на местния Общински съвет в последните две години – практика от предишния мандат, която мярка очевидно дава резултат. Това информира на среща с медиите кметът на общината Любка Александрова. Тя каза, че на почти всяка сесия общинските съветници се занимават с отчетите на здравното заведение, чийто бюджет се движи на ръба.

Като цяло и като община сме сериозно ангажирани с това да подпомагаме процеса на оцеляване и оптимизация на процесите в болницата така, че да я задържим. Всичко е въпрос на оцеляване и договаряне с контрагентите на здравното заведение. В момента, в който някой от тях реши, че не може да чака вече за вземанията си, блокира сметки и общината помага, уточни кметът на Левски. Това се прави, защото младите хора търсят работа в по-големи градове или чужбина, останалото население е предимно възрастно и има нужда от лечение, а най-близката болница е в Плевен. Въпреки, че болницата има задължения, закрити отделения няма.

И в Левски е валиден проблемът с недостиг на специалисти в определени отделения, каза още Любка Александрова. Управителят на болницата в момента например е в процес на привличане на кардиолог, без какъвто нито едно вътрешно отделение не може да функционира пълноценно.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...