Акценти
Начало / Култура / Партньорството между обществените библиотеки и медиите дискутираха на регионална среща

Партньорството между обществените библиотеки и медиите дискутираха на регионална среща

Двудневна регионална тематична среща „Обществените библиотеки и медийното пространство“ се проведе в Плевен, организирана от Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Срещата е част от инициативите по Програма Глоб@лни библиотеки и в нея участваха повече от 70 библиотекари от областта.

В първия ден на събитието управителят на Областния информационен център в Плевен – Йонка Янакиева направи презентация на тема „ОИЦ – Плевен и информационните центрове в библиотеките, възможности за взаимодействие и партньорство“.

„ОИЦ – Плевен би искал да работи активно и с други мрежи, като Глоб@лни библиотеки. Нашият център приветства едно такова сътрудничество и се надяваме, че то ще допринесе за превръщането на двете мрежи в значими средища за информация, комуникация, обучение, знания за Кохезионната политика на ЕС в България“, каза в заключение Йонка Янакиева.

Практически умения и знания как да организират PR събития и взаимодействие с печатните и електронни медии, участниците придобиха по време на демонстрацията, модерирана от експерта от ОИЦ – Плевен Иваничка Мусова през втория ден на събитието по време на уоркшоп.

„Близкото сътрудничество и готовност за съвместни инициативи е полезно за потребителите на библиотечни  услуги, за нашето партньорство има широко поле за работа в посока улесняване обмена на информация между гражданите и институциите за по-лесно усвояване на евросредствата“, каза в заключение директорът на Регионалната библиотека Аня Михова.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...