Акценти
Начало / Общество / Зам.-кмет засади туи в парка на музей в центъра на града

Зам.-кмет засади туи в парка на музей в центъра на града

Зам.-кметът Алексей Зелов и секретарят на Общината Бранимир Мирчев се включиха в инициативата на Военноисторическите музеи  за обновяване на трайната растителност в парковете на музеите в града. Днес те засадиха туи в парка на къщата музей „Цар Освободител Александър ІІ ” в центъра на Плевен.

Подобни кампании за обновяване на растителността в парковете на военноисторическите музеи, които са създадени по идея на Стоян Заимов, ръководството на Военноисторическите музеи организира не за първи път. Днешната кампания е свързана със 135-та годишнина от Освобождението на Плевен, 105 години от създаването на военноисторическите музеи и 35-та годишнина от създаването на панорама „Плевенска епопея”.

В парка бяха засадени общо 22 туи и две юки.

„Това не е пиар кампания, а начало на продължителна инициатива, с която апелираме към плевенчани и институциите в града да се присъединят към нашата идея, за да направим Плевен по-приветлив, по-приятен и желан за живеене”, подчерта директорът на Военноисторическите музеи в Плевен доц. Милко Аспарухов, който също се включи в залесяването.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...