Начало / Крими / Четири катастрофи с пострадали по време на празничните дни

Четири катастрофи с пострадали по време на празничните дни

ОД на МВР

На 30 април 2014 година около 16.50 часа в село Българене, 66-годишен плевенчанин с лек автомобил «Пежо-партнер»,  при движение в посока центъра на селото, е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал челно в товарен «Рено Магнум», собственост и управляван от 52-годишен от град Ловеч. В следствие на удара водачът на лекия автомобил е получил счупване на подбедрицата на левия крак. Настанен е за лечение в Ортопедична клиника – гр. Плевен, без опасност за живота. Проверка е установила, че виновният водач е неправоспособен.

На 1 май 2014 година  в 14.50 часа в РУП – Червен бряг от тел.112 е получен сигнал за възникнало ПТП в село Ракита. Изпратеният на място автопатрул е установил, че е катастрофирал мотор с висока проходимост – „АТВ“, който не е регистриран по надлежния ред. АТВ-то е било управлявано от 78-годишен от селото. При движение с несъобразена скорост, от центъра на Ракита в посока село Телиш, мъжът е изгубил контрол над МПС, удрил се е в бордюр от дясно по посока на движението и е паднал. При пададено 78-годишният  е удрил главата си в бордюра и еполучил сътресение на мозъка и контузия на главата. Транспортиран е в УМБАЛ-Плевен, без опасност за живота. Настанен е в неврохирургично отделение при УМБАЛ „Георги Странски“ гр.Плевен.

На 2 май 2014 година около 15.30 часа в град Плевен на кръстовище образувано от улица „Перуника“, улица „Марибор“ и улица „Нестор Марков“, лек автомобил „Фолксваген Пасат“ управляван от 46-годишен от Плевен е ударил правилно движещия се по улица „Марибор“ велосипедист – 25-годишен от Плевен. Велосипедистът е получил фрактура на десен крак и е настанен за лечение, без опасност за живота.

На 6 май 2014 година в 21.30 часа на главен път Плевен – София в близост до село Опанец,  водачът на лек автомобил «Москвич» 65-годишен от селото, излизайки от  черен път в посока Плевен, е отнел предимството и се удрил в лек автомобил «Фиат Пунто». Зад волана на западната кола е бил 51-годишен от Плевен.  Вследствие на ПТП е пастрадала возещата се на предна дясна седалка в автомобила – също 51-годишна от Плевен. Тя е със счупена ключица на дясна ръка и е оставена за домашно лечение. Водачите са изпробвани за алкохол, резултатът на шофьора на „Москвич”-а е положителен – уредът е отчел 1,58 промила. Същият е и неправоспособен.

При другите катастрофи пробите за алкохол са отрицателни, уточняват от полицията в Плевен.           

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...