Начало / Избори / Избори 2015 / Проф. Димитър Стойков, кандидат за кмет на Плевен:  И в следващите 4 години акцент в управленската ми програма ще бъде обарзованието  
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Проф. Димитър Стойков, кандидат за кмет на Плевен:  И в следващите 4 години акцент в управленската ми програма ще бъде обарзованието  

 

Кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков присъства на юбилейна научна конференция с международно участие „Общественоздравна политика и практика”. Събитието се състоя в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център на Медицински университет – Плевен.

 „За мен е чест като преподавател в МУ, като възпитаник на университета днес да мога да ви приветствам по случай на 10 годишния юбилей на първия изграден факултет след структурирането на плевенския медицински университет. Тогава доц. Грънчарова създаде един екип, който тръгна по нелекия път да създаде, презентира и развива един успешен факултет. Всяка година висшето медицинско образование в Плевен получава изключително висока оценка, давана от най-безкомпромисния фактор – кандидатстудентския интерес. Младежи от цял свят избират Плевен и Медицинския университет, за да получат качествено и модерно образование, даващо им шанс за изграждането на успешна кариера. За това допринася и фактът, че градът ни е истински център на медицинските услуги в Северна България от една страна и признат в цяла Европа и света ендоскопски център”, каза проф. Димитър Стойков в приветственото си слово по повод юбилея. Той се ангажира и в следващия си мандат да поставя акцент отново върху образованието, както това се случваше и до днес. Това специално внимание към стимулиране развитието на висшето образование получи своето физическо измерение с изграждане на поредния успешен факултет на МУ – факултетът по фармация.

Конференцията е посветена на десетата годишнина от създаването на Факултет „Обществено здраве”.  Неин почетен председател е ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов.

В продължение на три дни ще бъдат представени доклади и постери на учени от Германия, Белгия, Сърбия, Турция, Русия, както и от медицинските университети и болнични заведения в страната.

купуването и продаването

 

 

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...