Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Меглена Кунева: С Георг Спартански всяка голяма европейска политика би се гордяла

Меглена Кунева: С Георг Спартански всяка голяма европейска политика би се гордяла

Със среща-концерт в Драматичния театър тази вечер Реформаторския блок закри националната си предизборна кампания и кампанията на МК „Плевен може – Плевен заслужава“. Да изразят подкрепата си за кандидата за кмет Георг Спартански в Драматичния театър на Плевен дойдоха вицепремиерът и председател на ПП „Движение България на гражданите” Меглена Кунева, военният министър Николай Ненчев, Красимир Каракачанов – председател на ВМРО – БНД, съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок  Найден Зеленогорски, Корман Исмаилов – председател на НПСД, зам.-председателят на СДС – Румен Христов.

Не е случайно,  че закриваме  националната си кампания в Плевен. Аз нарекох Георг Спартански  и Реформаторски блок – Плевен  – флагманът на българската реформаторска флота на тези избори. Защото тук  има всичко, което искаме да видим в Реформаторския блок във всяка една община в страната – единство между партии и гражданска инициатива. На тези избори вие сте нашата пътеводна светлина за цялата страна. Това каза председателят на ДСБ Радан Кънев.

IMG_4086официални лица !!!

Вицепремиерът Меглена Кунева каза, че не може да си представи по-подготвен и по-любим за Плевен човек от Георг Спартански. „Той наистина е човек, с който всяка голяма европейска политика би се гордяла”, заяви Кунева. По думите й Георг Спартански е най-доброто, което Плевен заслужава и призова да бъде направено всичко възможно за победа още на първия тур на изборите.

Ние им показахме, че Плевен може, нека им покажем, че Плевен ще победи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, допълвайки, че заедно се борят „за най-хубавия град в Северна България, за неговото достойнство”.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев изтъкна още, че  Георг Спартански ще бъде кмет, независим от партийните централи. „Той ще си партнира с нас, но няма да ни се подчинява, той ще бъде слуга единствено на плевенчани, на хората, които са му дали доверието си. Такъв трябва да бъде всеки кмет в България. Човек, който има великолепни отношения със сегашната власт, но няма да й се кланя, а ще преговаря с нея”, заяви Радан Кънев.

IMG_4073зеленогорски

Найден Зеленогорски апелира да не поставят под риск изборите и да направят усилието да спечелят още на първи тур. Той обяви, че според последните социологически проучвания Георг Спартански води на основния си опонент проф. Димитър Стойков почти с двоен резултат, което означава разлика с близо 9 000 гласа. „Но преди 4 години аз също водех с приблизително толкова два-три дни преди изборите и после тази разлика мистериозно се стопи“, припомни Зеленогорски и призова за активност на изборите, за да се съберат необходимите още 5 000 гласа, за да се спечели на първи тур.

IMG_4077Георг Спартански !!!!

Пред събралите се в Драматичния театър Георг Спартански увери, че хората са тези , които могат да променят Плевен. „Аз ще бъда само част от тяхното усилие да направим града ни  такъв, какъвто  го виждаме в мечтите си”, каза Спартански. Той сподели, че да види десницата обединена е част от политическите му  мечти. „Радвам се, че Плевен може да покаже на България, че обединена десница е  нещо реално, което работи и ще донесе успех не само на Плевен, а и на повече места в страната при следващи избори”, заяви Спартански и допълни , че битката не е само за Плевен, а е за България.

IMG_4036ЧавдарВълков

Срещата-концерт започна с химна на България и на Европейския съюз, изпълнени на цигулка от Чавдар Вълков. По-късно той поднесе на събралите се вълнуващи изпълнения преди да отстъпи сцената на рокаджиите от група „Сигнал”.

IMG_4106сигнал

IMG_4089Спартански

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...