Начало / Избори / Избори 2015 / Георг Спартански на срещата с хора с физически уреждания: Срам ме е от това, което се случва в Плевен. Ще върна града на плевенчани

Георг Спартански на срещата с хора с физически уреждания: Срам ме е от това, което се случва в Плевен. Ще върна града на плевенчани

В препълнената зала кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански сподели своите намерения за за управлението на града.“Предлагам пет простички неща с буквата „п“ като Плевен и те са: почтеност, професионализъм, публичност, прозрачност и практичност“, каза той и продължи: “Знам, че светът изглежда за вас по различен начин. Знам, че неща, които ние дори не забелязваме, могат да се превърнат в непреодолима бариера за човек с увреждания. Тук съм, за да чуя вашите предложения, вашата болка и вашите критики към градската среда в Плевен. Тук съм, за да ви уверя, че и като кмет, и като съветник ще продължа да се срещам с вас и да правя всичко по силите и възможностите си, за да облекча начина ви на живот“.

Георг Спартански 1
Представители на хората с двигателни и зрителни увреждания споделиха своето несъгласие с това, че стълбовете за тролеите са поставени на средата на тротоарите, което пречи на незрящите и хората в колички да се придвижват свободно и безопасно по тях. Същото се отнася и за майките с детски колички, които са възпрепятствани и трябва да слизат на платното, където са изложени на риск. Недомислица е и това, че велоалеите са разположени по тротоарите. Това допринася за несигурността на хората с увреждания при тяхното придвижване.

Георг Спартански 2
„Дикриминационно“ нарекоха хората със зрителни увреждания и преустройството на площада, защото не е съобразен с възможностите им за придвижване.“Той така е структуриран, че един незрящ може да обикаля цял ден там без да успее да излезе от него“, споделиха присъстващи.
Хората отбелязаха, че платформите за инвалидни колички на някои от новите тролеи не работят, което на практика означава, че те не могат ги ползват.

IMG_3821
По време на срещата на кандидата за кмет Георг Спартански и кандидатите за общински съветници от МК „Плевен може – Плевен побеждава“ бяха направени и няколко важни предложения, а именно: всички светофари да имат двутонални бутони; всички тролейбуси да бъдат снабдени с платформи за колички; да бъдат снабдени хората със зрителни увреждания с дистанционен приемател, който да им съобщава номера на тролейбуса; да бъдат разкривани работни места за хора с увреждания в общинските фирми.

Георг Спартански 3
Георг Спартански пое конкретни ангажименти към присъстващите за реформи в градската среда и инфраструктурата, свързани с облекчения за хората с увреждания. Той ги увери, че ще продължи да се среща и разговаря с тях, както и досега и ще съдейства винаги, когато това е възможно.
Срещата продължи много над предвиденото време.

купуването и продаването

Прочетете също:

Рекорден брой подадени сигнали за нарушения на изборите в Плевен

Рекорден брой сигнали са били подадени за нарушения по време на местните избори в област ...