Акценти
Начало / Култура / Най-доброто от арт салоните на „Гранд хотел Поморие” показват в Арт център Плевен

Най-доброто от арт салоните на „Гранд хотел Поморие” показват в Арт център Плевен

изложба Поморие

Отбрана колекция живопис, графика и скулптура от фонда на „Гранд хотел Поморие“ е  представена в Арт център Плевен.  Изложбата беше открита снощи в зала „Христо Бояджиев” при изключително голям интерес.

Колекцията от художествени творби е събирана през годините по време на ежегодните културни салони, провеждани в хотела с подкрепата на БТА. Творби от нея за първи път напускат морския град и акустират в Плевен, артистично се изрази при представянето на изложбата председателят на съвета на директорите на „Гранд хотел Поморие” Румен Драганов.  В тази изложба може да се види как изкуството се превръща в инвестиция, чрез създаване на една прекрасна артистична среда, в която авторите да обменят опит, подчерта Драганов и отправи покана към плевенските художници да гостуват в арт салоните, организирани два пъти годишно от „Гранд хотел Поморие”.

изложба-Поморие

В изложбата могат да се видят творби на  Момунбек Астар, Йелдъз Асангали , Долорес Дилова, Милчо Талев, Саша Панчич, Георги Динев, Нели Динева, Стефан Божков, Атанас Стоянов, Светозар Бенчев, Огнян Петков, Сейфетин Шекеров-Сефо , Васко Василев, Владимир Пенев, Иван Русев.

изложба поморие

 изложба поморие

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...