Акценти
Начало / Култура / Симеон Сакскобургготски: Чувството на благодарност не позволява политически страсти да изкривят погледа върху историята

Симеон Сакскобургготски: Чувството на благодарност не позволява политически страсти да изкривят погледа върху историята

За мен е много важно чувството на благодарност, то извисява и е гаранция, че погледът върху нещата няма да бъде изкривен от политически и други страсти. Това е бил основният мотив, заради който Симеон Сакскобургготски е приел да напише предговора към втория том на луксозното издание „Руските паметници от Освободителната война”, който беше представен днес в Плевен.

Той изтъкна, че историята е важна, за да се избягват грешките или да се предотвратяват неблагоприятни събития и допълни, че тя е и факт, независимо от интерпретацията – конюнктурна и временна.

Симеон Сакскобурггготски вежливо отхвърли отговор на злободневни политически въпроси, но в типичния за него стил изтъкна, че трябва да гледаме напред, към бъдещето на страната. И нека бъдем уверени, че с общи усилия България има чудесно европейско бъдеще и България заслужава да бъде на нивото, на което всички искаме да я видим, каза той.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...