Начало / Общество / Плевен се включва в националното шествие срещу убийствата по пътищата

Плевен се включва в националното шествие срещу убийствата по пътищата

Плевен ще е един от десетките градове в страната, в които на 5 септември ще се организират шествия в памет на загиналите по пътищата на страната. Мотото на националната инциатива е „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“.

Шествието в Плевен ще тръгне в 18 часа на 5 септември от началото на Старата главна и по централната пешеходна зона ще стигне до пл.”Възраждане” и ще спре на пешеходната зона пред сградата на съда. Там участниците ще поставят цветя и ще почетат с минута мълчание паметта  на жертвите на безумието по родните пътища.

„С шествието искаме да изразим нашата позиция, че така повече не може. В името на това да сме с една идея по-сигурни, че ще доживеем до утре… В името на Живота. Децата са бъдещето. Всеки трябва да има бъдеще. И никой няма право да го отнема”, казват организаторите на инициативата за Плевен Емилия Карабулева и Катя Нешкова.

Всеки, който желае, може да се присъедини и да заяви своето категорично „Не” на безумията по пътищата в страната, които всеки ден отнемат човешки животи.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...