Начало / Любопитно / В началото на септември ще е идеално за море

В началото на септември ще е идеално за море

Септември се очертава да бъде сравнително топъл, като през първото десетдневие ще е подходящо за късна почивка край морето, прогнозират синоптиците.

Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат относително високи като се очакват съвсем леки понижения от 2-3 градуса, но те ще се усетят най-вече в северната половина на България. Средната температура се очаква да бъде около 22-25 градуса.

Край морето времето все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат там около 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще е около 24-26 градуса през първата част на месеца и около 23-24 градуса през втората част на септември.

За любителите на разходките в планината септември също ще предложи идеални условия.  По-сериозно захлаждане се очаква през второто и третото десетдневие на месеца, когато ще има и повече условия за валежи.

Прогнозата е за около 17-18 слънчеви дни, а дъждовните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 27-30 градуса. Минималните температури ще бъдат около 20-22 градуса, а максималните около 25-29.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...