Начало / Общество / Председателят на плевенско сдружение ще участва в среща на върха на Euro-BRICS млади лидери

Председателят на плевенско сдружение ще участва в среща на върха на Euro-BRICS млади лидери

Председателят на плевенското сдружение  „Младежки европейски инициативи” – Йордан Христов,  ще участва в първата среща на върха на млади лидери, която ще се проведе на 8 и 9 юни 2015 г. в Хелзинки. Събитието ще събере младежки делегации от ЕС, Бразилия, Китай, Индия, Южна Африка, Русия и страните-кандидатки за присъединяване към ЕС и страните-партньори. В допълнение към младежките лидери, в дипломатическа сесия ще вземат участие членове на парламента и министерствата на Европа и BRICS.
Базирана във Франция, Европейската лаборатория по Политическа Прогнозирането (LEAP) инициира събитието под ръководството на Мари-Елен Кайлол.
„Това събитие е изключително амбициозно и донякъде историческо. Срещата възнамерява да открие нов начин за правене на международни отношения в глобализиран и интернет-свързан свят“, казва Кайлол.

След деловата програма във Финландия, участниците в срещата ще посетят Санкт Петербург. Предвидена е среща с управителя на област Ленинград Александър Дрозденко  и участие в кръгла маса в Санкт-Петербургския държавен университет.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...