Акценти
Начало / Образование / Почетни плакети получиха учителите в Червен бряг

Почетни плакети получиха учителите в Червен бряг

Почетни плакети получиха директорите на общинските училища и детски градини от кмета на Червен бряг Павлин Фильовски. Той ги удостои с общинското отличие, като се обърна с признание и благодарност към всички тях за приноса им за изпълнение на образователната стратегия на Община Червен бряг.
Като част от дейностите по реализиране на Плана на стратегията за 2014-2016 година, през месец април червенобрежка делегация посети Европейския парламент. Над 30 представители на образованието от общината имаха възможността да обменят опит с европейските си партньори. Целта на посещението беше насърчаване на трансграничната мобилност на педагогически специалисти с ръководни функции и в рамките на програмата директорите успяха да посетят институциите на Европейския съюз в Страсбург и да наблюдават директно заседание на Европейската комисия против расизма и нетърпимостта.
Тогава те участваха в лекция по „Ключови теми в областта на човешките права” и в семинар за „Насърчаване прилагането на европейски инструменти, предназначени за подкрепа на мобилността с учебна цел и на ученето през целия живот”. В програмата на работните посещения бяха включени и гостуванията в Основно училище „Сподня шишка” и Детска градина „Иелка” в Любляна, Словения.
На срещата с кмета директорите още веднъж благодариха на ръководството на Общината за предоставената им възможност, изтъквайки значението на трансграничното сътрудничество и обмяната на полезни практики в сферата на образованието.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...