Акценти
Начало / Култура / И дъждът не попречи на срещата на Вяра Иванова трио с плевенчани

И дъждът не попречи на срещата на Вяра Иванова трио с плевенчани

На искрено „гости” посрещна снощи плевенската си публика  Вяра Иванова трио в алеята пред Арт център Плевен. Тримата музиканти  – Вяра Иванова  – вокал, китара, Петър Йорданов – Бъни (кахон) и Иво Николов (контрабас, бек вокали), заредиха лятната вечер с енергията на блус, соул и истински истории. Публиката беше наелектризирана от искреността на изпълнителите, а небето сякаш и то отвърна на излъчваната енергия и половин час след началото на концерта рукна дъжд и засвяткаха светкавици.

Това не попречи на музикантите и на публиката да остнат заедно и след кратко прекъсване, концертът продължи сред магичната атмосфера на картините на Теофан Сокеров.

Вяра Иванова трио

Текстовете за песните, които Вяра Иванова пише, са създадени по преживени от нея случки. Затова и така дълбоко докосват сърцата, навявят малко носталгия, малко тъга и сълзи, но и предизвикват искреност и обич.

Със сигурност публиката си тръгна след този концерт на Вяра Иванова трио с малко повече оптимизъм и с надеждата, че скоро ще имат нова среща с тази завладяваща музика.

Вяра Иванова е певица, автор на песни, текстописец и преподавател по музика в Глазгоу, Великобритания. Демото на песента й „Баба“ е слушано над 16 000 пъти в музикалната платформа Soundcloud и се превърна в българската визитна картичка на авторката. Концертът в Плевен  е част от лятното турне на триото. Досега триото е представило песните си в София, Пловдив, Варна и Бургас, а след Плевен отива във Велико Търново и Русе.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...