Акценти
Начало / Общество / Учение за защита при силно земетресение провеждат утре в Белене

Учение за защита при силно земетресение провеждат утре в Белене

На 20 март 2014 г. от 10 часа до 16 часа в община Белене ще се проведе учение на тема „Дейност на Беленещаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия при възникване на силно земетресение на територията на община Белене”.  То се извършв по заповед на областния управител  Илиян Йончев и ще се ръководи от кмета на Белене Момчил Спасов.

В рамките на учението ще бъде проигран общинският план за защита при  земетресение и плановете за защита при бедствия на пребиваващите в производствени и обществени сгради.
Важен монет е проверката на готовността на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на съставните части на Единна спасителна система /ЕСС/ в общината за провеждане на Спешни неотложни аварийно възстановителни работи /СНАВР/ при възникване на силно земетресение.

В учението ще вземат участие: служители от общинска администрация на община Белене; служители от НЧ „Христо Ботев” 1892 г.; преподаватели, помощен персонал и ученици от ОУ „Васил Левски”; екипи от ОУПБЗН – Плевен; екипи на РУП-Белене при ОДМВР; филиал за спешна медицинска помощ – Белене; Областно пътно управление-Плевен; екипи на хидротехнически район /ХТР/ – Свищов и хидротехнически участък /ХТУ/ – Белене при „Напоителни системи” ЕАД, клон Среден Дунав – Плевен; модул на военно формирование 22880 – Белене.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...