Начало / Здравеопазване / Вицепрезидентът Маргарита Попова връчи една от наградите на фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”

Вицепрезидентът Маргарита Попова връчи една от наградите на фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”

Маргарита Попова

Първите годишни награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен” бяха връчени вчера на церемония в „Кемпински хотел Зографски” – София. Те имат за цел да утвърдят доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, както и да насърчат ползотворната работа на пациентските организации, високите стандарти в здравната журналистика и не на последно място – благотворителната дейност в различните й измерения.

Една от наградите връчи вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя награди доц. д-р Галина Кирова, носител на приза в категория „Образна диагностика”. Сред наградените е и почетния ректор на Медицинския университет – проф. Григор Горчев, който получи приз в две категории – Онкология и Иновации в медицината.  Д-р Поля Петева, получи приза в категорията Дентална медицина, а наградата за здравна журналистика получи д-р Неделя Щонова за предаването „Духът на здравето” по Би Ти Ви.

Дарин Ангелов-Елиза Георгиева

Д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен” връчи приза в категорията „Благотворителност”  на Дарин Ангелов, председател на Общински съвет – Плевен. В категорията Пациентска организация беше отличена Нана Гладуиш за „Една от 8”.

Всеки от наградените получи пластика „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев, изработена и дарена от него специално за годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”.

От създаването си в началото на 2012 г. до момента Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен” е реализирала общо четири мащабни благотворителни инициативи. Със събраните средства до момента са поставени 270 зъбни протези на възрастни и социално слаби хора от пет села на област Плевен и са финансирани общо пет операции на жени с карцином на гърдата за поставяне на силиконови импланти.

Събитието по връчването на годишните награди на фондацията беше уважено от представители на обществения живот, бизнеса и шоу средите.

Духов оркестър

За тържествената и празнична атмосфера се погрижиха Общински Духов оркестър-Плевен с диригент Пламен Марков, Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” с ръководител доцент Георги Хинов и струнен квартет „Гриф” при Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен с художествен ръководител също Пламен Марков

Северняшки ансамбъл

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...