Акценти
Начало / Култура / Великденски концерт ще поднесе певицата Поли Паскова на Плевен

Великденски концерт ще поднесе певицата Поли Паскова на Плевен

Poly012

Великденският концерт „Песни с благослов” ще поднесе народната певица Поли Паскова на почитателите си в Плевен. Музикалният празник ще се състои на 11 април от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” и вече се продават билети за него. В концерта ще участват още народният певец Христо Косашки, ансамбъл „БулРитъм“ и деца от Плевен.

В края на миналата година Поли Паскова издаде 13-ия си самостоятелен албум “Една самотница”, а до края на пролетта ще бъде заснета и фолклорна телевизионна програма за него. На 22 март обичаната народна певица ще е специален гост за празника на Велико Търново, на който ще изнесе самостоятелен концерт.

Бившата баскетболистка съчетава успешно пеенето със следването си. През есента на 2013 година тя записа магистратура към Университета по библиотекознание и информационни технологии – специалност “Защита на културно-историческото наследство на България”, тъй като се интересува живо от древната история на страната ни и културните й богатства. Първият студентски семестър за Поли Паскова завършва с шест шестици по всички изпити.

Певицата работи и по нов творчески проект – няколко дуетни авторски песни с народния певец  Христо Косашки.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...