Начало / Култура / Златен медал и Специален приз за весели рисунки на деца от „Колорит”

Златен медал и Специален приз за весели рисунки на деца от „Колорит”

Седемгодишната Рая Стоянова от арт школа „Колорит” печели Златен медал от 15-тия национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” в град Казанлък. Тя получава високата награда за живописната си творба „Момиче с пеперуди”, изпълнена с маслени пастели. Журито на конкурса е присъдило Специалната награда на ОДК „Св. Иван Рилски” – Казанлък на друго дете от „Колорит” – деветгодишната Десислава Цочева. Десислава става носител на Специалния приз за рисунката си „Приказен портрет”, изпълнена в смесена живописна техника. Още пет възпитаници на плевенската школа са отличени с дипломи за отлично представяне в националната изложба.

Церемонията по награждаването на отличените участници и откриването на изложбата ще се състоят на 27 март 2012 г. в залите на Военен клуб в Казанлък. Конкурсът ежегодно се провежда в рамките на празниците  „Чудомириада” в града на розите. Той  провокира децата да погледнат на света по един по-весел и по-жизнен начин, сподели ръководителката на школата Майя Ананиева.

Националният арт форум се организира от  Министерството на образованието, Националния дворец на децата, Община Казанлък и ОДК „Св. Ив.Рилски”

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...