Начало / Политика / Консулско назначение за рождения си ден получи Любомир Петков

Консулско назначение за рождения си ден получи Любомир Петков

Плевенският депутат и общински председател на БСП – Любомир Петков, ще бъде назначен за консул в представителството ни във Франкфурт, Германия, съобщава вестник „Дневник”. Според вестника,  утре Петков ще бъде освободен от парламента като депутат и ще трябва да освободи всички заемани от него постове. Любомир Петков ще трябва да „замрази” и членството си в БСП, освен че ще напусне председателското място в общинската организация на БСП в Плевен и Изпълнителното бюро на БСП .

Това е първи депутатски мандат на Петков, който на 6 септември ще навърши 37 г. Преди това той беше общински съветник от 2007 до избирането му за народен представител. На последните кметски избори беше кандидат на левицата за кмет на Плевен.

Петков  оглавява БСП-Плевен от есента на 2005 г. и се причислява към обкръжението на лидера на левицата Сергей Станишев срещу кръга на бившия вътрешен министър Румен Петков, коментират в „Дневник”.

Освободеното от Любомир Петков място в парламента ще заеме  следващият в листата на БСП в Плевен – зам.-директорът и главен инженер на ВиК-Плевен Димитър Кочков.

Остава въпросът кой ще оглави местната организация на БСП?

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...