Акценти
Начало / Политика / Любомир Буковски влиза отново в състава на Общинския съвет

Любомир Буковски влиза отново в състава на Общинския съвет

Любомир Буковски от БСП е новият общински съветник, който ще влезе в състава на местния парламент в Плевен. Това обаче ще стане след спазването на определената процедура, уточни Паулина Кирова, началник отдел „Местно самоуправление” в Община Плевен.

Първо новоназначеният областен управител на област Плевен Илиян Йончев, който е съветник в местния парламент, трябва да представи заповедта за назначаването си на председателя на Общински съвет Плевен Дарин Ангелов. Той трябва да информира Общинската избирателна комисия и тя съответно – да излезе с решение за заместване на Йончев в състава на групата на БСП в Общинския съвет от следващия в листата – Любомир Буковски. Най-вероятно това ще се случи до седмица, така че Буковски да положи клетва като общински съветник преди началото на следващата сесия на 27 юни.

Ще припомним, че това не е първото му участие в местния парламент. При предходния мандат той отново беше общински съветник като тогава влезе на мястото на напусналия Емил Илиев.

Любомир Буковски е роден на 25 август 1951 год. По образование е инженер-химик – завършил е ВХИ в София със специалност „Технология на течните горива“. Има тригодишна следдипломна преквалификация „Икономика и управление на промишлеността“ в бившия ВИИ „Карл Маркс“. Той е магистър по „Публична администрация“ в УНСС.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...