Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” вече напусна професионалната група, Общината влиза в управлението му

„Спартак” вече напусна професионалната група, Общината влиза в управлението му

„Спартак” окончателно изгуби надежда да запази мястото си в „Б” група, но склед няколкото спешни срещи днес, отборът получи все пак някакъв шанс и ще играе във „В” група, защото най-песимистичните варианти бяха отборът да попадне в „А” окръжна група.

Сега предстои кметът да внесе предложение в Общинския съвет да бъде създадено дружество с нестопанска цел, в което Общината да има засилено присъствие. Също Общинският съвет ще определи представителите на Общината в новосформираното дружество.

„Ще се опитаме да стъпим на здрава основа във „В” група, като използваме лиценза на ФК „Сторгозия”, обясни пред феновете на отбора зам.-кметът Алексей Зелов.

Той  допълни, че Общината се ангажира да направи съответните разчети  и още до края на тази година ще се търсят резерви, за да бъде подкрепен клубът  за представянето му  във „В” група. „А за 2014 г. вече ще се опитаме да  разработим стратегическа визия за развитието на клуба.  Защото „В” група е основата, на която стъпваме, но всички ние искаме да видим отбора  сред професионалистите”, каза още Зелов, но не се ангажира с конкретни параметри.

Детайлите по предложението, което ще бъде внесено на сесия, тепърва ще се уточняват след консултации с юристи и с футболните хора.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...