Начало / Здравеопазване / Доц. д-р Силвия Александрова е новият декан на факултет „Обществено здраве”

Доц. д-р Силвия Александрова е новият декан на факултет „Обществено здраве”

С мнозинство от 60 гласа „за”  Общото събрание избра днес новият декан на факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен.  Доц. д-р Силвия Александрова –Янкуловска беше единственият кандидат за ръководител на факултета и срещу кандидатурата й имаше пет гласа против, а три от бюлетините се оказаха невалидни.

Доц. Александрова поема щафетата от  доц. д-р Гена Грънчарова, която в продължение на два мандата ръководи факултета и според правилника на университета няма право да се кандидатира за трети.

Доц. д-р Силвия Александрова – Янкуловска досега беше ръководител на сектор „Медицинска етика” към факултет „Обществено здраве”.  Тя е магистър по медицина от Медицински университет – Плевен, европейски магистър по биоетика, има научна степен „доктор” по специалността „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията”. Основните й  интереси са в областта на проблемите на биоетиката и медицинската етика, клинична етична консултация, мениджмънт и етика на хосписните грижи и други.  Тя е и председател на Комисията по етика на научно-изследователската работа на Медицинския университет.

Днес  Общото събрание избира и нов факултетен съвет. Преди това досегашният декан – доц.д-р Гена Грънчарова, отчете дейността на факултета през периода от май 2009 до май 2013 г.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...