Акценти
Начало / Култура / С два сребърни приза и специални награди отличиха екипа на „Колорит” от арт форум в Румъния

С два сребърни приза и специални награди отличиха екипа на „Колорит” от арт форум в Румъния

Екип на плевенската арт школа „Колорит” спечели два Сребърни приза  и четири Специални награди от Първата международна среща на младежкото изкуство с  пленер “Neamt  Creativ 2017” в Румъния. Плевенската школа се класира за участие след спечелен златен медал за колекция на предшестващия форума международен конкурс за рисунка. Тази награда е присъдена на 10-те най-добре представили се школи от различни страни и континенти, разказа ръководителят на школата Майя Ананиева.

Тринадесетгодишните Виктория Иванова и Ния Копчева под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева са рисували средновековната архитектура на Пятра Нямц.. За цялостното си представяне на международния пленер и двете плевенски момичета са отличени със Сребърен приз.

Всеки ден на пленера се поставяше конкретна тема и задача с конкурсен характер. В два от пленерните дни Виктория и Ния станаха носители на Специални награди за най-добра рисунка, разказа Майя Ананиева. Самата тя е отличена с награда за изключителни постижения в областта на изящните изкуства при създаването на произведения по време на международния пленер. Такава награда е присъдена и на школата за артистичното й и успешно представяне.

Международният арт форум е организиран от румънска културна аасоциация и от Общината на Пятра Нямц. За всички участници са организирани екскурзии до Националния природен парк „Биказ”, до архитектурния резерват и манастирите в област Нямц. Малките художнци са официално приети и поздравени от Кмета на Пятра Нямц.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...