Акценти
Начало / Култура / С цигулков концерт Плевенската филхармония открива новия си сезон

С цигулков концерт Плевенската филхармония открива новия си сезон

Плевенска филхармония ще открие новия си творчески сезон на 15 септември с концерт на цигуларя Веселин Демирев, който прави успешна кариера като концерт-майстор в Дания.

На плевенска сцена известният цигулар ще изпълни увертюра „Егмонт” от бетовен, Концерт за цигулка №2 от Виенявски и Симфония №9, „Из Новия свят” на Дворжак. На диригентския пулт ще застане Богуслав Давидов от Полша.

През октомври Плевенска филхармония ще предложи на публиката оперния спектакъл „Травиата” на Верди. В ролята на Виолета ще гостува оперната звезда Наталия Павлова, солистка на Маринския театър в Санкт Петербург. Представлението под диригентството на Иван Ангелов ще е на 3 октомври.

Поредицата от звездни гостувания ще продължи с концерт на пианистката Пламена Мангова. Нейното участие е част от цикъла „Известни плевенчани”. Диригент ще бъде проф. Пламен Джуров, който също е свързан с Плевен. Този концерт е на 7 октомври.

На 20 октомври е концертът под мотото „Виртуозите”, звезди в който ще са цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев.

На 16 октомври Деян Павлов ще дирижира оперетната гала „Светът е музика и смях”.

В края на този месец, на 31 август, Плевенска филхармония ще представи „Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска” на Празниците на изкуствата „Аполония” в Созопол.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...